Uitleg salarisadministratie: wat is salarisadministratie?

Wat is salarisadministratie

Uitleg salarisadministratie: wat is salarisadministratie?

Wat houdt salarisadministratie in?

Salarisadministratie is het proces van loon betalen aan uw werknemers en het inhouden van loonheffingen. Ieder bedrijf met personeel in dienst zal zich dus bezig moeten houden met de salarisadministratie. Maar dit is nog geen eenvoudige klus! Het is belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurt, zodat uw personeel, uzelf en de belastingdienst tevreden zijn. Wij leggen u graag uit wat salarisadministratie precies is en wat er allemaal bij komt kijken.

Welke taken vallen onder salarisadministratie?

  • De gegevens van de werknemers vastleggen
  • De contracten en salarisgegevens bijhouden
  • Het loon uitbetalen
  • Loonstroken versturen
  • Aangifte doen bij de belastingdienst
  • Jaaropgaven maken en naar de werknemers sturen
  • De betalingen bijhouden in de boekhouding

Wees nauwkeurig

De loonadministratie kan best veel tijd in beslag nemen, zeker wanneer u veel werknemers in dienst heeft. Toch is het wel belangrijk om de administratie met aandacht te doen. Slordige fouten of betalingen die te laat zijn, leveren u alleen maar meer werk op. Zorg er in ieder geval voor dat de gegevens kloppen. Betaal de juiste hoeveelheid loon aan uw personeel en draag het juiste bedrag aan loonheffingen op tijd af aan de belastingdienst. Ook de loonaangifte moet op tijd bij de belastingdienst binnen zijn.

Salarisadministratie uitbesteden

Wilt u zeker weten dat u administratie in orde is? Dan kunt u er altijd voor kiezen om uw salarisadministratie uit te besteden aan een payrollbedrijf. Zij nemen niet alleen de personeels- en salarisadministratie van u over, maar zijn ook juridisch verantwoordelijk voor de risico’s en verplichtingen. U blijft natuurlijk wel de baas over uw onderneming. U bepaalt ook met payroll nog steeds zelf wie u in dienst neemt.

Neem gerust contact met ons op als u hulp wilt bij het vinden van een geschikt payrollbedrijf.

admin update

Laat je bericht achter