De verschillende soorten teambuilding

De verschillende soorten teambuilding

Een hechte band met uw team

Teams binnen bedrijven werken het beste als iedereen weet welke rol ze spelen, wat de sterke en zwakke punten van andere teamleden zijn, en als ze goed met elkaar kunnen communiceren. Kortom, wanneer er een hechte teamband is. Is dat voor uw team (nog) niet het geval? Dan is het verstandig om een teambuilding activiteit te doen. Er zijn veel verschillende soorten teambuilding. Wij vertellen er in dit blog graag wat meer over.

Teambuilding door middel van sport

Sport is een uitstekende manier van teambuilding. Teamleden leren samen te werken om een bepaald doel te bereiken. Ze raken gemotiveerd om te winnen, en moeten allemaal bijdragen. Sterke teamleden moeten minder sterke teamleden ondersteunen. Ze moeten samenwerken, en hun grenzen verleggen. Bovendien is samen sporten ook nog ontzettend gezond! Leuke teambuilding activiteit met sport zijn onder andere:

  • Schermen
  • Boksen
  • Mountainbiken
  • Tafeltennis
  • Judo

In de vorm van spel

Sport is niet de enige manier van teambuilding die te maken heeft met spel. Er zijn ook andere manieren (die wellicht wat minder fysieke inspanning vragen). Een van die manieren is het doen van een escaperoom met uw team. Samen moeten jullie een mysterie oplossen en uit een kamer ontsnappen door puzzels op te lossen. Al snel vallen de verschillende teamleden in hun natuurlijke rollen: de leider, de ‘brononderzoeker’ (luistert naar wat andere zeggen), de ‘plant’ (introvert met verrassende oplossingen), de ‘monitor’ (kritische denker die een overzicht creëert) en meer. Deze rollen worden duidelijk tijdens de escaperoom, en komen ongetwijfeld ook van pas op de bedrijfsvloer.

Rollenspellen

Een veelgebruikte vorm van teambuilding zijn de rollenspellen. Dit is een perfecte manier om de talenten en verbeterpunten van teamleden te ontdekken. In tegenstelling tot bij sport en spel, worden ze uitgedaagd om expliciet een bepaalde rol te spelen. Zo komen de teamleden er wellicht achter dat de rol van leidinggevende best goed past, ook al zouden ze die in andere situaties wellicht overlaten aan een ander. Dit is een opening om hieraan te werken in verdere ontwikkeling.

Wilt u weten welke vorm van teambuilding het beste past bij uw teamleden? Wij adviseren u er graag over! Neem hiervoor contact met ons op.

admin update