Als werkgever zit u niet op ziekteverzuim te wachten. Het kost u namelijk geld. Maar hier kunt u niets aan doen, toch? Dat kunt u wel. Want met goede verzuimbegeleiding kunt u ervoor zorgen dat een zieke werknemer snel weer aan de slag kan. Uiteraard wel op verantwoorde wijze. Maar hoe zorgt u voor goede verzuimbegeleiding? En wat zijn nog meer veelgestelde vragen over verzuimbegeleiding? U leest het in dit blog.
Voordat we verder ingaan op verzuimbegeleiding, is het belangrijk om eerst duidelijk te hebben wat verzuim precies is. Verzuim betekent eigenlijk dat iemand iets niet doet. Dus als een werknemer niet op het werk komt met ziekte als reden, spreken we van verzuim.
Dat werknemers ziek worden, hoort erbij. Om ze snel weer aan het werk te krijgen, is een goed re-integratieplan nodig. En dat kunt u als werkgever realiseren. Maar verzuimbegeleiding bestaat uit meer dan dat, want u kunt uw werknemers ook uitnodigen voor een bezoek aan de bedrijfsarts.
Hoe minder verzuim, hoe beter dat is voor u als werkgever. Want uw werknemers blijven werken en dat levert geld op. Maar ook voor de werknemer zelf is ziek zijn natuurlijk niet prettig. Een goed verzuimbeleid helpt u verzuim te voorkomen, wat voor zowel werknemer als werkgever beter is.
Goed verzuimbeleid hoeft niet moeilijk te zijn. Er zijn drie zaken die u als werkgever moet regelen:
Vindt u het lastig om met goede verzuimbegeleiding te komen? Dat is geen probleem, want u kunt hulp bij verzuimbegeleiding in Rotterdam krijgen. Wilt u daar meer over weten? Laat dan een bericht achter via het contactformulier.