Letselschade advocaat nodig bij verkeersongeval

letselschade-advocaat-bij-verkeersongeval

Letselschade advocaat nodig bij verkeersongeval

Omdat een ongeluk in een klein hoekje zit

Ongelukken zitten in een klein hoekje. Dat geldt voor iedereen. Dus als u als werkgever uw werknemers de weg opstuurt, kan hen dat ook overkomen. Meestal gaat het met de persoonlijke ongelukken wel goed, maar toch kan het gebeuren dat iemand letsel oploopt. En wie betaalt dan de kosten? Het kan soms jaren duren voordat het slachtoffer van letselschade een vergoeding krijgt. Hoe zorgt u ervoor dat een slachtoffer eerlijk wordt behandeld? Lees onze tips voor aansprakelijkheids- en letselschadeclaims.

Wat is letselschade?

Letselschade is schade aan het lichaam die klachten veroorzaakt. Zo kan letsel het gevolg zijn van een val van de fiets of scooter of wanneer iemand wordt aangereden door een andere automobilist. Er is dan sprake van persoonlijk letsel. Wellicht is er dan een schadevergoeding mogelijk. De schade die ontstaan is kan bestaan uit materiële schade of immateriële schade. Er wordt onderscheid gemaakt tussen bijvoorbeeld inkomen en medische kosten of rouw en pijn. Welke vergoeding mogelijk is, is helemaal afhankelijk van de aard van het letsel.

Aansprakelijkheid letselschade na verkeersongeval

Heeft uw medewerker een ongeval gehad waarbij hij of zij letsel heeft opgelopen? Dan is het belangrijk dat de veroorzaker van het ongeval aansprakelijk wordt gesteld. Dit doet u schriftelijk via het declaratieformulier of de MobielSchadeMeld app. Zo kunnen alle tot op zekere hoogte redelijk te noemen kosten op de aansprakelijke partij verhaald worden. Dit geldt ook voor rechtsbijstand.

Tips bij letselschade claim

Om aanspraak te maken op een vergoeding van letselschade die uw werknemer heeft opgelopen bij een verkeersongeval, is voldoende bewijs noodzakelijk. Met daarbij ook een verslag op papier en het liefst ook getuigen. En laat ook een arts de lichamelijk schade beoordelen. U kunt de veroorzaker aansprakelijk stellen via het schadeformulier. Is die doorgereden? Dan kunt u terecht bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Zoek daarnaast voor de zekerheid altijd een goede letselschade advocaat bij verkeersongevallen die u tijdens dit proces kan helpen.

Vond u dit een nuttig artikel voor uw bedrijf? Wij horen het graag van u. Stuur ons uw bericht via het contactformulier op onze site.

admin update