Wat kosten zonnepanelen?

Kosten Zonnepanelen

Wat kosten zonnepanelen?

En wat levert het je op?

Wat kosten zonnepanelen? Dat vragen veel mensen die ze nog niet hebben zich af. Mensen die al wel zonnepanelen hebben, weten dat de baten van de aanschaf van zonnepanelen ruimschoots opwegen tegen de kosten. De winst is vergelijkbaar met een rente van circa 4 procent op een spaarrekening. Daarnaast ben je duurzaam bezig, want je bespaart energiekosten en krijgt een vergoeding voor de stroom die je teruglevert aan het elektriciteitsnet. Dat is ook winst! De kosten voor het kopen van zonnepanelen zijn interessant, want de concurrentie tussen aanbieder is groot. En daar kun je natuurlijk prefect van profiteren.

Wat kost één zonnepaneel?

De prijzen van zonnepanelen zijn de afgelopen jaren fors omlaag gegaan. Voor een zonnepaneel met een totaal vermogen van 300-320 Wattpiek (Wp), betaal je tegenwoordig rond de € 200,- (excl.) BTW. Maar dat kan iets verschillen per merk en type.

Wat kost installatie van zonnepanelen?

De gemiddelde prijs van een zonnepaneel per Wattpiek inclusief omvormer en installatie is plusminus € 1,35. Een installatie van 10 zonnepanelen (310 Wattpiek) kost in 2021 gemiddeld dus ongeveer € 4.200,- euro (excl. BTW).

Totale kosten?

Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe meer ze je opleveren uiteraard. Ze moeten natuurlijk ook allemaal op je dak passen en de montagekosten gaan dan omhoog. Daardoor is het belangrijk om niet alleen te kijken naar wat zonnepanelen kosten, maar naar het totale kostenplaatje inclusief omvormer. En daarvoor kun je natuurlijk het beste terecht bij een leverancier van zonnepanelen. Die kan je tot in detail voorrekenen en meer vertellen over de kosten zonnepanelen en wat ze je opleveren.

Let op: De salderingsregeling verandert vanaf 2023. Hiermee daalt het voordeel dat je ontvangt op je energiebelasting (in ruil voor het terugleveren aan het net).

Heb je zonnepanelen laten leggen? Deel je bevindingen met ons via het contactformulier.

admin update

Laat je bericht achter