Maandelijks archiefjuni 2022

verzuimbeleid

Veelgestelde vragen over verzuimbegeleiding

Verzuimbegeleiding: veelgestelde vragen

Als werkgever zit u niet op ziekteverzuim te wachten. Het kost u namelijk geld. Maar hier kunt u niets aan doen, toch? Dat kunt u wel. Want met goede verzuimbegeleiding kunt u ervoor zorgen dat een zieke werknemer snel weer aan de slag kan. Uiteraard wel op verantwoorde wijze. Maar hoe zorgt u voor goede verzuimbegeleiding? En wat zijn nog meer veelgestelde vragen over verzuimbegeleiding? U leest het in dit blog.

Wat is verzuim?

Voordat we verder ingaan op verzuimbegeleiding, is het belangrijk om eerst duidelijk te hebben wat verzuim precies is. Verzuim betekent eigenlijk dat iemand iets niet doet. Dus als een werknemer niet op het werk komt met ziekte als reden, spreken we van verzuim.

Wat is verzuimbegeleiding?

Dat werknemers ziek worden, hoort erbij. Om ze snel weer aan het werk te krijgen, is een goed re-integratieplan nodig. En dat kunt u als werkgever realiseren. Maar verzuimbegeleiding bestaat uit meer dan dat, want u kunt uw werknemers ook uitnodigen voor een bezoek aan de bedrijfsarts.

Waarom verzuimbegeleiding?

Hoe minder verzuim, hoe beter dat is voor u als werkgever. Want uw werknemers blijven werken en dat levert geld op. Maar ook voor de werknemer zelf is ziek zijn natuurlijk niet prettig. Een goed verzuimbeleid helpt u verzuim te voorkomen, wat voor zowel werknemer als werkgever beter is.

Hoe zorg ik voor goed verzuimbeleid?

Goed verzuimbeleid hoeft niet moeilijk te zijn. Er zijn drie zaken die u als werkgever moet regelen:

  1. Het verzuim bijhouden en registreren. Als u inzicht heeft in het verzuim van uw werknemers, kunt u makkelijker met een oplossing komen.
  2. Het verzuim terugdringen en voorkomen. Dit doet u aan de hand van de informatie die u heeft geregistreerd.
  3. Mensen die verzuimen goed begeleiden. Dat kan u op veel verschillende manieren doen. Ook kunt u hier hulp bij inschakelen.

Kan ik hulp krijgen bij verzuimbegeleiding?

Vindt u het lastig om met goede verzuimbegeleiding te komen? Dat is geen probleem, want u kunt hulp bij verzuimbegeleiding in Rotterdam krijgen. Wilt u daar meer over weten? Laat dan een bericht achter via het contactformulier.

delicatessen

Italiaanse delicatessen

Originele bbq organiseren met Italiaanse delicatessen

De zomer staat voor de deur. Dat betekent dat veel van uw werknemers, en u zelf wellicht ook, vakantie nemen. Het wordt dus telkens rustiger op de werkvloer. Veel werkgevers kiezen ervoor om vlak voor de start van de zomer nog iets gezelligs te organiseren met het personeel, zoals een borrel of een bbq. Maar dit is ook zo standaard. Wij helpen u om nét iets origineler te zijn. Organiseer een Italiaanse bbq met heerlijke Italiaanse delicatessen en dranken. Benieuwd welke Italiaanse delicatessen niet mogen ontbreken bij de bbq? Lees dan snel verder.

Italiaanse dranken

Bij een personeelsbarbecue mogen lekkere dranken niet ontbreken, mits uw personeel 18 jaar of ouder is natuurlijk. Als u een Italiaanse bbq gaat organiseren, heeft u de keuze uit een aantal overheerlijke typische Italiaanse dranken. Denk aan de populaire Italiaanse wijnen, prosecco maar ook de limoncello. Deze zoete, frisse citroenlikeur past heel goed bij een zomerse bbq.

Lekkere tapenades

Er hoort natuurlijk stokbrood bij een bbq. En wist u dat dit heerlijk is met Italiaanse tapenades? U kunt deze Italiaanse delicatesse in diverse smaken krijgen, zoals knoflook, piccantina, artisjok of zongedroogde tomaat. Echt lekker bij een Italiaanse bbq.

Italiaanse kruiden

Op de bbq bakt u vlees, vis of vleesvervangers voor vegetariërs. Om al dit eten nog net wat lekkerder te maken, kunt u speciale Italiaanse kruiden gebruiken. Dit past perfect bij het thema! U heeft bijvoorbeeld pikante Italiaanse kruiden, maar ook kruiden met champignons. Hierdoor geeft u het vlees, de vis of de vleesvervangers een echte authentieke Italiaanse smaak.

Salades met Italiaanse balsamicoazijn

Houdt u ook van een lekkere verfrissende salade bij de bbq? De Italiaanse balsamicoazijn is de perfecte smaakmaker van een heerlijke salade. U kunt hiervoor witte of rode balsamico gebruiken in verschillende smaken.

Welke Italiaanse delicatessen mogen er volgens u echt niet missen bij een Italiaanse bbq? Laat het ons weten via het contactformulier. Wij zijn benieuwd!