BHV cursus

BHV cursus

BHV cursus

3 voordelen van een BHV cursus

Waarom is BHV van belang? Als bedrijfseigenaar is dit niet altijd het eerste waar u over nadenkt. Toch is de veiligheid van u en uw werknemers één van de belangrijkste zaken. Er zijn dan ook meer dan genoeg voordelen op te noemen van BHV’ers op de werkvloer. Een BHV cursus wordt dan ook sterk aangeraden voor ieder bedrijf. Bent u benieuwd wat de voordelen van BHV zijn? Wij hebben de drie belangrijkste voor u op een rijtje gezet.

1. Het voorkomen van ongevallen

Als BHV’er bent u een belangrijke factor in het voorkomen van ongevallen. Tijdens een BHV cursus leert u risico’s te herkennen en vroegtijdig op te sporen. Door mogelijke gevaren snel uit de weg te helpen, kunt u het aantal ongevallen beperken. U weet als geen ander wat u moet doen om de schade te beperken!

2. U weet wat te doen bij calamiteiten

U weet als BHV’er precies wat u moet doen bij calamiteiten. Stel dat er brand is in het bedrijf. Er naar kijken lost niets op. U heeft tijdens uw BHV cursus geleerd hoe u moet reageren en hoe u mogelijk de brand kunt blussen. Omdat u weet hoe er gehandeld moet worden. draagt u bij aan de veiligheid van uw collega’s. Heel belangrijk dus!

3. Het waarborgen van de veiligheid

Een BHV cursus wordt ieder jaar herhaald. Alles wat u tijdens de cursus leert, wordt dus regelmatig opgefrist. Zowel de kennis, als de vaardigheden. U bent altijd op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de bedrijfshulpverlening en kunt daardoor adequaat handelen. U waarborgt de veiligheid van u en uw collega’s.

Wilt u meer weten over de voordelen van een BHV cursus voor u en uw personeel? Stel uw vragen gerust via ons contactformulier.

admin update

Laat je bericht achter