Hierop moet u letten bij beveiliging van uw evenementen

beveiliging

Hierop moet u letten bij beveiliging van uw evenementen

Kenmerken van goede beveiliging

Langzaam maar zeker komt het einde in zicht van de coronamaatregelen, en veel organisaties kunnen niet wachten tot ze weer evenementen mogen organiseren. Bent u al bezig met het plannen van een nieuw evenement? Wij lichten graag enkele punten uit waar u zeker aan moet denken. In dit blog staat de beveiliging centraal: waar moet u aan denken wanneer u uw eigen beveiliging samenstelt of een beveiligingsbedrijf inschakelt? Wij zetten enkele kenmerken van goede beveiliging op een rij.

Sociale beveiliging

Voor een beveiliger is het belangrijk dat hij of zij sociaal is, en goed contact met mensen kan maken. De beveiliger geeft bezoekers en gasten het gevoel dat ze welkom zijn. Ook ongenode gasten moet de beveiliging met respect behandelen. Een beveiliger mag best een tikkeltje extravert zijn en makkelijk met iedereen kunnen communiceren, ongeacht hun achtergrond. Hij of zij moet dus zeker beschikken over goede communicatieve en sociale vaardigheden.

Representeert uw organisatie

Of u nu zelf de beveiliging regelt of hiervoor een externe partij inschakelt, de beveiliging is altijd een van de elementen die uw organisatie representeert. Ze moeten de werkzaamheden daarom vakkundig uitvoeren, maar ze moeten er zeker ook representatief uitzien en niet opvallen op uw evenement.

Goed team

Heeft u minder ervaring met het organiseren van evenementen en heeft u geen speciaal team dat de beveiliging regelt? Dan raden wij altijd aan om dat over te laten aan een professioneel beveiligingsbedrijf (bij voorkeur een dat zich gespecialiseerd heeft in evenementen). Voor de beveiliging is goede communicatie namelijk uiterst belangrijk. Het team moet goed op elkaar in kunnen spelen en elkaar aan kunnen vullen. Teamwork is key!

Wat zijn uw ervaringen met beveiliging op een evenement? Deel ze met ons via het contactformulier.

admin update

Laat je bericht achter