Wat een maatwerk koelcel zo energiezuinig maakt

Energiezuinige koelcel

Wat een maatwerk koelcel zo energiezuinig maakt

Energiezuinige koelcel nodig?

Heeft u een energiezuinige koelcel nodig voor uw bedrijf? Heeft u bijvoorbeeld een restaurant of andere horecagelegenheid? Dan is het natuurlijk nodig dat er een goede koelcel aanwezig is. Helaas zijn dit wel echte energievreters. Maar ze zijn wel onmisbaar. Hoe kunt u er dan voor zorgen dat de energierekening toch zo laag mogelijk blijft? Door te kiezen voor een energiezuinige koelcel, kunt u besparen op het stroomgebruik. En de meest energiezuinige koelcellen zijn toch echt wel de koelcellen op maat. Wij vertellen er in dit blog wat meer over.

Koelcel op maat gemaakt

Het koelen van producten kost flink wat elektriciteit. U kunt het stroomverbruik zo laag mogelijk houden door een koelcel te kiezen die op maat gemaakt wordt. Zo kunt u er namelijk voor zorgen dat hij helemaal op de behoeften van u en uw bedrijf afgestemd is, en dat er geen stroom verbruikt wordt aan zaken die niet nodig zijn. Op die manier is een maatwerk koelcel een energiezuinige koelcel. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is het feit dat de koelcel perfect in uw pand past en de juiste grootte heeft. Kiest u voor een standaard koelcel, dan kiest u eerder voor een koelcel die iets te groot is dan voor een model dat iets te klein is. Zo wordt een groter oppervlak gekoeld terwijl dat helemaal niet nodig is. En dat is zonde. Bovendien kunt u bij een maatwerk koelcel kiezen voor veel energiezuinige opties.

Energiezuinige maatwerk koelcel

Een belangrijke factor die een maatwerk koelcel energiezuinig maakt, is het feit dat u voor bepaalde energiezuinige koelmeubelen kunt kiezen. Ze zorgen er dan voor dat het koelsysteem zelf kleiner is, en dat er een minder grote ruimte gekoeld hoeft te worden. Bovendien is het slim om te kiezen voor minder milieubelastende koudemiddelen. Andere factoren die een energiezuinige koelcel kunnen maken zijn:

  • HR++-glas in de scheidingswanden
  • Jaloezieën in de koelcel
  • De warmtebronnen in de koelcel (zoals de verlichting) zo minimaal mogelijk houden
  • Verlichting installeren in de koelcel die gebruik maakt van een deurschakelaar of bewegingssensor
  • Zorgen dat u snel in en uit de koelcel bent zodat er zo min mogelijk warmte ontsnapt met praktische deuren en drempel die afgestemd zijn op de manier waarop u de koelcel gebruikt

Bent u nog op zoek naar een maatwerk energiezuinige koelcel? Neem gerust eens contact met ons op voor meer informatie over het onderwerp. Wij helpen u graag met het vinden van een geschikte koelcel voor uw bedrijf.

admin update

Laat je bericht achter