Maandelijks archiefmaart 2021

Wat is salarisadministratie

Uitleg salarisadministratie: wat is salarisadministratie?

Wat houdt salarisadministratie in?

Salarisadministratie is het proces van loon betalen aan uw werknemers en het inhouden van loonheffingen. Ieder bedrijf met personeel in dienst zal zich dus bezig moeten houden met de salarisadministratie. Maar dit is nog geen eenvoudige klus! Het is belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurt, zodat uw personeel, uzelf en de belastingdienst tevreden zijn. Wij leggen u graag uit wat salarisadministratie precies is en wat er allemaal bij komt kijken.

Welke taken vallen onder salarisadministratie?

  • De gegevens van de werknemers vastleggen
  • De contracten en salarisgegevens bijhouden
  • Het loon uitbetalen
  • Loonstroken versturen
  • Aangifte doen bij de belastingdienst
  • Jaaropgaven maken en naar de werknemers sturen
  • De betalingen bijhouden in de boekhouding

Wees nauwkeurig

De loonadministratie kan best veel tijd in beslag nemen, zeker wanneer u veel werknemers in dienst heeft. Toch is het wel belangrijk om de administratie met aandacht te doen. Slordige fouten of betalingen die te laat zijn, leveren u alleen maar meer werk op. Zorg er in ieder geval voor dat de gegevens kloppen. Betaal de juiste hoeveelheid loon aan uw personeel en draag het juiste bedrag aan loonheffingen op tijd af aan de belastingdienst. Ook de loonaangifte moet op tijd bij de belastingdienst binnen zijn.

Salarisadministratie uitbesteden

Wilt u zeker weten dat u administratie in orde is? Dan kunt u er altijd voor kiezen om uw salarisadministratie uit te besteden aan een payrollbedrijf. Zij nemen niet alleen de personeels- en salarisadministratie van u over, maar zijn ook juridisch verantwoordelijk voor de risico’s en verplichtingen. U blijft natuurlijk wel de baas over uw onderneming. U bepaalt ook met payroll nog steeds zelf wie u in dienst neemt.

Neem gerust contact met ons op als u hulp wilt bij het vinden van een geschikt payrollbedrijf.

verrassingspakket kerstmis

Verrassingspakketten Kerst

Geef een verrassingspakket voor Kerst

Het is gebruikelijk om met Kerst een goedgevuld kerstpakket cadeau te doen aan uw werknemers. Het is een attent bedankje waarmee u aan uw medewerkers laat zien dat u hun harde werk waardeert. Maar het kan lastig zijn om ieder jaar weer een origineel kerstpakket te vinden. Daar hebben wij een oplossing voor: bestel een verrassingspakket! Uw werknemers krijgen een kerstpakket dat waarschijnlijk origineler is dan het standaard pakket. En u hoeft verder nergens meer naar om te kijken. Lees hier meer over het bestellen van verrassingspakketten voor Kerst.

Waar koopt u een verrassingspakket voor Kerst?

Er zijn online veel verschillende bedrijven te vinden die jaarlijks kerstpakketten verkopen. De beste plek om op zoek te gaan naar een aanbieder van verrassingspakketten is dan ook op het internet. Overweeg bijvoorbeeld om verrassingspakketten van kerstpakketten WWG te bestellen dit jaar. Dan heeft u een goedgevuld verrassingspakket met producten van hoogwaardige kwaliteit. Bovendien zijn er pakketten te vinden in vrijwel alle prijsklassen.

De voordelen van een verrassings kerstpakket

  • Het is origineler dan een traditioneel kerstpakket
  • U bent geen tijd kwijt aan het bepalen van de inhoud van het pakket
  • Voor ieder budget is er wel een passend verrassingspakket
  • Bestel een verrassingspakket voor Kerst eenvoudig online

Wat kunt u verwachten van het pakket?

U weet natuurlijk nooit precies wat er in een cadeau zit. Dat is juist wat een verrassingspakket zo leuk maakt! Wel bestaat een verrassingspakket voor Kerst vaak uit een combinatie van voedingsmiddelen en non-food cadeaus. In sommige gevallen kan de inhoud van het pakket zelfs per werknemer verschillen. Dit wordt dan vaak al aangegeven bij het bestellen van de pakketten.

Heeft u nog goede ideeën voor een leuk en origineel kerstpakket voor 2021? Laat ze weten via ons contactformulier. Wij zijn erg benieuwd!