Maandelijks archiefseptember 2020

LED

Bespaar op uw energierekening met LED kantoorverlichting

De voordelen van LED kantoorverlichting

Als ondernemer doet er waarschijnlijk veel aan om zo efficiënt mogelijk te werken. Ook op kantoor moet u daar rekening mee houden. Een van de zaken die veel ondernemers over het hoofd zien, is de verlichting van hun pand. Wist u bijvoorbeeld dat u met LED kantoorverlichting flink op uw energiekosten kunt besparen? In dit blog vertellen we er meer over.

Vervangen van lampen

De meeste mensen zijn er al van op de hoogte dat gloeilampen erg onzuinig zijn. Het is ook niet voor niets dat ze eigenlijk volledig uit de winkels verdwenen zijn, net als sommige halogeenlampen. En toch zijn op heel veel plekken nog gloei- en halogeenlampen te vinden. Grote kans dat ook uw kantoor nog door dit soort lampen verlicht wordt. En dat terwijl u flink kunt besparen op uw energierekening door gebruik te maken van LED kantoorverlichting. LED lampen verbruiken nu eenmaal veel minder stroom. Een andere reden dat u bespaart door LED verlichting te kopen, is het feit dat een gloeilamp veel minder lang mee gaat. Een LED lamp gaat gemakkelijk zo’n 15.000 uren mee. Dit vergeleken met een gloeilamp die slechts 1.000 branduren heeft!

Prettiger werken

Overigens is het bedrag dat u bespaart op uw energierekening niet de enige reden waarom u over zou schakelen naar LED kantoorverlichting. Het zorgt er ook nog voor dat u veel prettiger kunt werken! Veel kantoren zijn namelijk verlicht met TL buizen. Een van de grote nadelen van deze lampen, is het feit dat ze een beetje flikkeren wanneer u in het licht kijkt. In sommige gevallen is het zelfs zo extreem, dat u er echt last van kunt hebben. LED verlichting is ook in buizen te verkrijgen, en geeft mooi egaal licht. Bovendien kunt u het licht van 0-100% dimmen.

Beter voor het milieu

Veel bedrijven besteden veel aandacht aan het milieu. Geldt dat ook voor uw onderneming? Dan is het ook verstandig om over te schakelen naar LED kantoorverlichting. Ze verbruiken namelijk een stuk minder energie, wat natuurlijk goed is voor het milieu. Doordat ze minder vaak vervangen hoeven te worden dan andere vormen van verlichting, is er ook minder uitstoot door het productieproces. Bovendien zorgt het voor minder afval, en zitten er geen schadelijke stoffen in LED verlichting.

Redenen genoeg dus om te kiezen voor LED kantoorverlichting! Maakt u ook de overstap? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder door de juiste specialist voor u te vinden.