Maandelijks archiefjuli 2020

Klanttevredenheid verhogen met het oog op ISO 9001

Kwaliteitsmanagement van uw bedrijf

ISO 9001 is een begrip in vrijwel iedere sector. Het is de internationale norm voor kwaliteitsmanagement. Het voordeel van ISO 9001, wanneer u hierop uw systeem baseert, is dat u zeker weet dat u continu bezig bent met het verhogen van uw klanttevredenheid. In dit blog vertellen we meer over ISO 9001, en hoe u uw klanttevredenheid kunt verhogen.

Wat is ISO 9001?

ISO 9001 de internationale norm voor kwaliteitsmanagement die in vrijwel iedere sector gebruikt wordt. Het verhogen van klanttevredenheid is een belangrijke motivatie voor een ISO 9001 certificering, maar er zijn nog andere voordelen. Zo biedt het onder andere handvatten om uw (werk)processen in kaart te brengen en te verbeteren. Dit kan voor een kostenbesparing zorgen. Ook maakt het de organisatie inzichtelijk, en wordt er continu en structureel gewerkt aan het verbeteren van uw bedrijf. Uit onderzoek blijkt bovendien dat 60% procent van de bedrijven die ISO 9001 succesvol inzet, een hogere omzet behaalt.

Zo verhoogt u uw klanttevredenheid

Wij geven u enkele praktische tips om uw klanttevredenheid te verbeteren, natuurlijk met het oog op ISO 9001:

  • Maak het niet te moeilijk om klachten of mogelijke verbeteringen te registreren
  • Werk met een centrale registratie van (potentiële) verbeteringen, niet met losse documenten
  • Door data uit verschillende bronnen te analyseren kunnen betere conclusies getrokken worden
  • Zorg, naast het oplossen van een probleem, ook voor het goed analyseren van de oorzaak
  • Binnen het gehele bedrijf moet er bewust aandacht besteedt worden aan kwaliteitsverbetering

Het behalen van de ISO 9001 certificering

Wanneer u een ISO 9001 certificering wilt halen, moet u een managementsysteem ontwikkelen. Dit systeem moet geïmplementeerd en onderhouden worden, en moet voldoen aan de eisen zoals die in de ISO 9001 norm gesteld worden. Er zijn bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in dit soort certificaten. Wanneer u uw kans van slagen wilt vergroten, kunt u hun hulp inschakelen.

Wilt u meer weten over ISO 9001, of andere certificaten? Twijfel dan niet om eens contact op te nemen. Wij vertellen u graag meer!

De verschillende soorten teambuilding

Een hechte band met uw team

Teams binnen bedrijven werken het beste als iedereen weet welke rol ze spelen, wat de sterke en zwakke punten van andere teamleden zijn, en als ze goed met elkaar kunnen communiceren. Kortom, wanneer er een hechte teamband is. Is dat voor uw team (nog) niet het geval? Dan is het verstandig om een teambuilding activiteit te doen. Er zijn veel verschillende soorten teambuilding. Wij vertellen er in dit blog graag wat meer over.

Teambuilding door middel van sport

Sport is een uitstekende manier van teambuilding. Teamleden leren samen te werken om een bepaald doel te bereiken. Ze raken gemotiveerd om te winnen, en moeten allemaal bijdragen. Sterke teamleden moeten minder sterke teamleden ondersteunen. Ze moeten samenwerken, en hun grenzen verleggen. Bovendien is samen sporten ook nog ontzettend gezond! Leuke teambuilding activiteit met sport zijn onder andere:

  • Schermen
  • Boksen
  • Mountainbiken
  • Tafeltennis
  • Judo

In de vorm van spel

Sport is niet de enige manier van teambuilding die te maken heeft met spel. Er zijn ook andere manieren (die wellicht wat minder fysieke inspanning vragen). Een van die manieren is het doen van een escaperoom met uw team. Samen moeten jullie een mysterie oplossen en uit een kamer ontsnappen door puzzels op te lossen. Al snel vallen de verschillende teamleden in hun natuurlijke rollen: de leider, de ‘brononderzoeker’ (luistert naar wat andere zeggen), de ‘plant’ (introvert met verrassende oplossingen), de ‘monitor’ (kritische denker die een overzicht creëert) en meer. Deze rollen worden duidelijk tijdens de escaperoom, en komen ongetwijfeld ook van pas op de bedrijfsvloer.

Rollenspellen

Een veelgebruikte vorm van teambuilding zijn de rollenspellen. Dit is een perfecte manier om de talenten en verbeterpunten van teamleden te ontdekken. In tegenstelling tot bij sport en spel, worden ze uitgedaagd om expliciet een bepaalde rol te spelen. Zo komen de teamleden er wellicht achter dat de rol van leidinggevende best goed past, ook al zouden ze die in andere situaties wellicht overlaten aan een ander. Dit is een opening om hieraan te werken in verdere ontwikkeling.

Wilt u weten welke vorm van teambuilding het beste past bij uw teamleden? Wij adviseren u er graag over! Neem hiervoor contact met ons op.

3 elementen van goed leiderschap

Is een leiderschapspositie iets voor u?

Ziet u het als een echte uitdaging om een project in goede banen te leiden? Ziet u mogelijkheden waar een ander obstakels ziet? Bent u een kei in communicatie, en werkt u graag samen met uw eigen team? Dan is een leiderschapsfunctie binnen een organisatie echt iets voor u. De eigenschappen die u moet hebben als leider, kunt u ontwikkelen in een leiderschap training. Over de 3 belangrijkste elementen van goed leiderschap, vertellen we u in dit blog.

1. Goede communicatie

Wanneer u een leiderschapspositie binnen een organisatie wilt betreden, is het ontzettend belangrijk om goede communicatieve vaardigheden heeft. Zo moet u duidelijk uit kunnen leggen hoe uw team met een bepaald project aan de slag gaat. Ook moet u feedback kunnen geven aan uw werknemers. Maar communiceren betekent niet alleen duidelijk uitleg kunnen geven; u moet ook goed kunnen luisteren. Als leidinggevende moeten medewerkers bij u terecht kunnen met vragen, opmerkingen, zorgen en verbeteringen. Ook moet u zelf goed om kunnen gaan met feedback en kritiek.

2. Inspirerend

Een leidinggevende moet ook zijn of haar team kunnen inspireren, niet alleen met woorden, maar ook met daden. Het is belangrijk om zelf het goede voorbeeld te geven. Wanneer u laat zien dat u passie heeft voor het project, is het ongetwijfeld slechts een kwestie van tijd voordat de teamleden deze passie gaan delen.

3. Niet bang om beslissingen te nemen

De derde belangrijke eigenschap van goede teamleiding, is dat de leider niet bang is om belangrijke beslissingen te nemen. Dat is namelijk een groot onderdeel van het leiderschap. Als leidinggevende zult u altijd voor obstakels komen te staan. De kunst is dan om (snel) een beslissing te nemen en die obstakels te overkomen. Hierbij moet u ook op lange termijn denken. De beslissingen die u nu neemt, hebben een effect op de toekomst.

Leiderschap training kan helpen

Wilt u een leiderschapsfunctie op u nemen? Dan is het aan te raden om deze en andere kenmerken te trainen. Dat kan door middel van professionele leiderschap training. Daar zult u uw gehele carrière voordeel uit halen!

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste mkb- nieuws? Bezoek dan regelmatig onze site!