Maandelijks archiefjuni 2020

Je autosleutels gestolen! Wat nu?

Het kan iedereen overkomen

Het is ontzettend snel gebeurd, je hoeft maar even niet op te letten, of je handtas is gestolen. En daarin heb je dan al je waardevolle spullen zitten, inclusief je autosleutel! Maar wat moet je dan op dat moment doen? Wie kun je bellen wanneer je autosleutel gestolen is? Gaat een gewone slotenmaker ook daarmee aan de slag? In dit blog vertel ik er meer over.

Snel een specialist inschakelen

Wanneer je autosleutel gestolen is, zijn er een aantal dingen die je moet doen. Allereerst is het belangrijk om aangifte te doen van diefstal bij de politie. Ook wanneer je twijfelt of het wel echt gestolen is, is het belangrijk om alsnog aangifte te doen. Het kan namelijk ook zo zijn dat je de autosleutel kwijt bent geraakt, maar dat hij alsnog in de verkeerde handen valt. Natuurlijk wil je ook weer snel je auto kunnen gebruiken. Wanneer je geen reservesleutel hebt, zul je dan een specialist moeten bellen. Sommige slotenmakers bieden een speciale service voor het openen van de sloten van auto’s. Ze hebben een netwerk van monteurs, waardoor ze snel iemand naar jou toe kunnen sturen die je auto open kan maken. Zo hoef je niet zelf op zoek te gaan naar een monteur die snel bij je op locatie kan zijn. De slotenmaker zorgt dat er binnen 30 minuten al iemand bij je aanwezig is! Dan wordt de deur geopend, het slot vervangen en wordt de startonderbreker omgecodeerd.

Bel je verzekering

Ook is het altijd verstandig om je verzekering te bellen. Het kan namelijk zo zijn dat je met een autoverzekering een aantal dingen vergoedt krijgt. Zo zijn er verzekeringen die de nieuwe sloten, de nieuwe sleutel en het omcoderen van de startonderbreker vergoeden. Dit moet je wel binnen 24 uur laten doen, omdat de auto anders niet meer verzekerd is tegen diefstal. Ook moet je op dezelfde dag als de diefstal nog aangifte doen.

Raak dus niet in paniek, maar volg rustig mijn stappen. Heb je nog vragen? Twijfel dan niet om even contact met me op te nemen.

De 3 beste bewakingscamera’s van 2020

Beveilig uw woning of bedrijfspand

Wanneer u uw bedrijfspand goed wilt beschermen, wilt u hier natuurlijk de beste bewakingscamera’s voor gebruiken. Echter zijn er bij een specialist in bewakingscamera’s ontzettend veel verschillende modellen te verkrijgen, elk met andere voor- en nadelen. Wij namen 3 verschillende situaties, en gingen op zoek naar de beste bewakingscamera’s van 2020 voor elke situatie!

IP beveiligingscamera sets

Wanneer u uw bedrijfspand van alle hoeken wilt beveiligen, is het verstandig om een volledige set van bewakingscamera’s aan te schaffen. Dan kiest u voor een IP beveiligingscamera set. De afkorting IP staat voor internet protocol. Dit betekent dat beelden meteen veilig online opgeslagen worden. Ook heeft u de mogelijkheid om meteen de beelden via een smartphone, tablet of computer te bekijken. Omdat u kunt kiezen uit verschillende sets, kunt u de beveiligingscamera’s volledig afstemmen aan uw wensen.

Volledige alarmsystemen

Een camera is natuurlijk slechts een element van een goede beveiliging van uw bedrijfspand. Wanneer u het pand echt goed wilt beveiligen, sluit u ook een alarmsysteem aan. Wanneer iemand zonder toestemming het pand binnenkomt gaat het alarm af en krijgt u hier ook een melding van. Zo kunt u meteen actie ondernemen. Combineer dit met een beveiligingscamera set, en u weet meteen ook wie er het pand binnen is gekomen.

Mini spy camera’s

Door camera’s op te hangen bij uw bedrijfspand zorgt u er niet alleen voor dat u alles op beeld vastlegt, maar het schrikt bijvoorbeeld inbrekers ook af om uw pand te betreden. Echter is er ook een nadeel aan zichtbare bewakingscamera’s. Wanneer de inbrekers weten waar ze zitten, kunnen ze proberen om de camera’s uit te schakelen en zo veel schade aanrichten. Gelukkig is er hier ook een oplossing voor: een mini spy camera. Deze camera kunt u in het pand verstoppen, en zo ongemerkt beelden en audio vastleggen. Via een wifi verbinding met uw smartphone of tablet, kunt u de beelden altijd live bekijken.

Wilt u weten welke bewakingscamera geschikt is voor uw pand? Neem contact op, en wij geven u graag passend advies.